Telefoonnummer: 040-2414414
  • Allround moderne tandartspraktijk
  • Tandtechnisch labaratorium aanwezig 
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Geen wachtlijsten

Direct inschrijven

Reinigen van een kunst- of klikgebit

Het goed schoonmaken van het kunst- of klikgebit voorkomt tandsteen en verkleuring en draagt bij aan een gezonde mond.

Hoe kunt u uw kunst- of klikgebit het beste schoonhouden?

  • Reinig de prothese dagelijks met een protheseborstel en een speciaal reinigingsmiddel (verkrijgbaar op onze vestigingen).
  • Gebruik geen tandpasta, dit schuurt teveel.
  • Bewaar uw prothese ’s nachts in water of in een speciaal reinigingsmiddel.
     

Het reinigen van tandimplantaten

Op vaste onderdelen in de mond (zoals implantaten, een vaste prothese en/of een kroon) kan ook tandplak en tandsteen ontstaan. Dit is ook het geval bij een klikgebit, hier zitten namelijk implantaten onder die als pijlers dienen. Deze vaste onderdelen hebben net zoveel verzorging en tandartscontrole nodig als uw eigen gebit.


Hoe kunt u deze onderdelen goed schoon houden?

  • Poets tweemaal daags de delen van de implantaten die boven het tandvlees uitsteken. Geef hierbij extra aandacht aan de overgang van het implantaat naar het tandvlees. 
  • Gebruik een elektrische tandenborstel of een zachte, handtandenborstel.
  • Gebruik ragers en/of (super)flossdraad.

Onze medewerkers hebben informatie over goede verzorgingsproducten voor implantaten en protheses en adviseren u graag.

 

Contact

Tandheelkundig Centrum Blixembosch
Ouverture 149
5629 PT  Eindhoven

Tel: 040-2414414
E-mail: info@blixemtand.nl
Inschrijven praktijk

Spoednummer: 0900-5437745

Openingstijden
Maandag:
8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Dinsdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Woensdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Donderdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Vrijdag:
8:00 - 12:00
13:00 - 16:30
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten


*Vrijdag zijn wij tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar.

Prothese check - geheel vrijblijvend

© 2019, Tandheelkundig Centrum Blixembosch | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd juli 2019